EP képviselőjelölti vita fenntarthatósági kérdésekben

Így zajlott az EP képviselőjelölti vita…🇪🇺

🗣️A Fenntartható Városok és a Budai Zöld szervezésében, „kire szavazzanak a zöldek az EP-választáson?” címmel vitázott Barabás Richárd (Párbeszéd-Zöldek-DK-MSZP), Cseh Katalin (Momentum), Törley Katalin (Magyar Kétfarkú Kutya Párt), valamint Ungár Péter (LMP).

🗳️ Akkor, amikor egy x-el támogatunk egy jelöltet, sok kérdésben döntünk egyszerre. Úgy gondoljuk, hogy a fenntarthatóságnak, az élhetőségnek, a zöldpolitikai kérdéseknek is egynek kell lenni ezen kérdések közül.

👩🏽‍🏫👨🏽‍🏫 Számos különböző formában megrendezett vitát láthattunk és hallhattunk az utóbbi napokban és hetekben. Amellett, hogy mindegyik vita lehetőséget adott számunkra, választópolgárok számára arra, hogy jobban megismerjük az egyes jelöltek véleményét, nézeteit és gondolatait, még egy közös vonás kiemelendő: nevezetesen, hogy bár az egyes felvetetett témakörök vonatkozásában minden párt jelöltje tett utalást az úgynevezett “zöld átállás”, fenntarthatóság témakörére; hosszabb, mélyebb, szakmaibb kifejtésre eddig nem adódott lehetőség.

👥 Egy igazán tartalmas, izgalmas és különösen jó hangulatú vita részesei lehettünk a tegnapi napon.

2024. 06. 04.