IRÁNYTŰ – országjáró programsorozat – Veszprém

„Iránytű” néven indított programot a Fenntartható Városok.

A program következő állomása Veszprém volt, ahol Porga Gyula polgármester úrral tekintettük át a város fenntarthatósági helyzetét, kihívásait és lehetőségeit.

A kezdeményezés hármas célrendszert tűzött ki:

1️⃣A hazai települési fenntarthatósági helyzetkép felmérése

Célunk 2024 szeptemberében, a Fenntartható Városok éves konferenciáján a hazai városok fenntarthatósági státuszának átfogó bemutatása és elemzése, továbbá a fenntarthatósági átmenet elősegítéséhez szükséges javaslatok megfogalmazása.

2️⃣ Hazai fenntarthatósági megoldások eljuttatása kistelepülések számára

Az önkormányzatok gyakran nehéznek találják az egyes fenntarthatósági területek közötti kapcsolódási pontokat és hatékony piaci partnerséget. „Iránytű” programsorozatunkat célja éppen ezért a programsorozatban részt vevő innovatív hazai cégek és startupok tevékenységi körének, piaci lefedettségének bővítése, továbbá ezen cégek összekötése a program keretében érintett városokkal, megteremtve ezzel jövőbeli üzleti lehetőségek alapjait.

3️⃣ Kistelepülési önkormányzatok integrálása

Fontosnak tartjuk egy olyan összekötő platform megteremtését és kialakítását, amely teret biztosít ezen szereplők számára véleményeik megosztására, igényeik formálására és tapasztalataik megosztására. Más szóval élve: a közös cselekvésre.

2024. 04. 18.