Bemutatkoznak a Több, mint zöld! programsorozat támogatói – Elektro Kamleithner

Több, mint zöld! programsorozatunk nem valósulhatna meg támogató partnereink nélkül. A következő hetekben közelebbről is bemutatjuk azon céges partnereinket, akik megtiszteltek minket bizalmukkal és programsorozatunk mögé álltak. 

Ismerjük meg közelebbről az Elektro-Kamleithnert!

  1. Kérlek mutassátok be röviden a cégeteket, annak tevékenységét és céljait. 

Az Elektro-Kamleithner Kft. 2000-ben alakult és rövid időn belül a piac meghatározó szereplőjévé vált az épületautomatizálás területén (hűtés- és fűtésvezérlés, világításvezérlés, árnyékolásvezérlés, gépházivezérlés, multimédiavezérlés, IoT).

Az épületek fenntartásában és üzemeltetésében kiemelkedő fontosságúvá vált az energiafelhasználás csökkentése. Az energiahatékonysághoz elengedhetetlen az egyes területek és funkciók összehangolt működése. Erre szolgál egy jól megtervezett épületautomatikai rendszer, amely az épületben megtalálható összes villamossági és gépészeti berendezés együttes vezérlését biztosítja.

Épület automatikai rendszereink a családi házaktól a több tízezer négyzetméteres komplex épületekig (hotelek, társasházak, lakóparkok, irodaházak, oktatási-, közintézmények, kórházak, rendelők, műemlékvédelmi épületek, ipari csarnokok, gyárak, bevásárlóközpontok, repterek stb.), minden épülettípushoz megfelelő megoldást jelentenek.  KNX épületautomatizálási rendszerek kiépítésével foglalkozunk. 

E mellett kiváló minőségű villamos szerelvények (hosszú élettartam, funkcionalitás, innovatív technológiák, hatékony energiamegtakarítás és egyedi manufakturális villanykapcsolók) gyártói képviselete vagyunk. 

A megnövekedett energiaárak visszaszorítására megoldást kínálunk a meglévő épületek – óvoda, iskola, egyetemi campus, egyéb közintézmények, gyárépületek, ipari csarnokok, bevásárlóközpontok, hotelek, stb. – energia felhasználásának optimalizálásában.

Alacsony ráfordítással, korszerű technológiánk alkalmazásával tudunk jelentős költséget csökkenteni

Az elmúlt évben megvalósult projektek egyértelműen alátámasztják, azt, hogy megoldásunk egyik lényeges/kiemelkedő előnye épületüzemeltetői szempontból több épület, épületegyüttesek egy felüleleten történő megjelenítése. Ez a típusú Smart City integráció hozzásegíti a városvezetést, épület tulajdonosokat a hatékony üzemeltetéshez, az adatok adaptációjához, méréshez, ami a legfontosabb előny a tervezéshez. Megvalósult több épületből álló projektjeink – önkormányzati, gyárépület együttes, egyetemi campus – számának növekedése mutató lehet más, a fenntartható és egyben gazdaságos jövőjükért tenni szándékozó, érdeklődő partnereink számára.

2. Hogyan jelenik meg a fenntarthatóság, mint összefoglaló fogalom a tevékenységetekben. Annak mely területét képviselitek leginkább mindennapi munkátok során?

Valódi fenntartható megoldást kínálunk. Eszközeink nem elemes eszközök. A piacon egyedülálló, fejlett technológiánknak köszönhetően nem merülnek le, ezért nem szükséges külön személy, aki a működést felügyeli. Illetve nincs hibás működés a lemerült elemek miatt, ugyanakkor környezetbarát módon üzemelnek.

Az épületautomatikai rendszerek optimalizálják az energiafelhasználást, csökkentik a felesleges energiafogyasztást, javítják az épületbiztonságot, illetve könnyű távolról monitorozni és optimalizálni a rendszereket. Ezek a tényezők együttesen segítik az épületek fenntarthatóságát és a környezeti hatások csökkentését.

3. Hogyan kapcsolódtok a településekhez, városokhoz?

Cégünk 23 éves működése során elsődlegesen újépítésű projekteket valósított meg, ugyanakkor a megnövekedett energia árak miatt folyamatosan növekszik a meglévő középület (óvoda, egyetem város), ipari csarnok, hotel stb. energiahatékonnyá tételére vonatkozó – épület automatizálási, gépészeti automatizálási – projektjeink száma.

Jelenleg számos önkormányzattal tárgyalunk energetikai beruházásokról. Közintézmények, vagy akár teljes városrészek energetikai felhasználást tudjuk optimalizálni, több épületet egy felületen láttatni, melynek köszönhetően az üzemeltető képes szabályozni, adatokat gyűjteni, mely alapján tud tervezni, szükség esetén módosítani, hatékonyságot növelni.

4. Miért döntöttetek úgy, hogy csatlakoztok a „Több, mint zöld” programsorozathoz?

Mivel az Elektro-Kamleithner Kft. érintett az energiahatékonyság, a környezetvédelem és az épületek fenntarthatóságának javításában, így a „Több, mint zöld” program lehetőséget kínál számunkra, hogy még aktívabban részt vegyünk a fenntarthatóságot elősegítő kezdeményezésekben.

Fontos számunkra, az ismeret átadás. Fontos számunkra, hogy megismertessük a városi– és település vezetők számára, azt a jelentős potenciált, amit az épületautomatizálással érhetnek el. Hiszen az energiával való takarékoskodás mindannyiunk érdeke. Megoldásainkkal átlagosan 30% megtakarítás érhető el, amiről azt gondoljuk, hogy számottevő jelentőséggel bírhat az épület fenntartóinak számára.

2024. 01. 30.